Deze pagina word door de deelnemers van 2Run 4 Health & Fun gevuld met hun verhalen


Ingezonden door Elly

Hardlopen wordt steeds populairder als sport in Emmeloord.

Sporten moet leuk zijn en leuk blijven.

Hardlopen is niet een dure sport en met een paar hardloopschoenen en een leuke trainer en een gezellige club mensen kom je vanzelf tot een mooie prestatie.

Bij de hardloopclub 2run4health&fun weten ze daar alles vanaf. De trainer, Maarten, weet iemand  zonder ervaring met het hardlopen, zover te krijgen dat diegene uiteindelijk een mooi aantal kilometers achter elkaar kan hardlopen.

Daarbij hoort ook een stukje theorie.

Hierbij wordt duidelijk uitgelegd wat er gebeurt met je lichaam en hoe je het hardlopen op de juiste manier kan opbouwen.

Of je nu jong bent of wat ouder iedereen kan bij deze club meedoen en starten zonder ervaring. Hardlopen kent veel voordelen en dit geeft de naam van deze club goed aan.

De buitenlucht in combinatie met de lichamelijk inspanning kan helpen bij stress,HEALTH!

De ontmoeting met andere lopers tijdens de trainingen geeft FUN.

Heb je ervaring, ook geen probleem, dan krijg je een wat zwaardere training. Maar wel samen en altijd met veel plezier maakt de ervaren trainer Maarten de trainingen tot een feestje.

Uiteindelijk hebben wij als doel van deze trainingen het seizoen afgesloten met een mooie prestatie. Er waren hardlopers die in 6 dagen 7 kilometer per dag hebben gelopen, totaal 42 kilometer, de hele marathon.

En er waren hardlopers die in 3 dagen 7 kilometer per dag hebben gelopen, de halve marathon.

Lijkt het jou nu ook leuk om te gaan hardlopen, neem dan contact op met mailadres.


Ingezonden door Anita

In najaar 2019 kwam ik in contact met Maarten via mijn vriend.

Ik zat al een jaar thuis met een burn-out en fysiek kon ik nog niks. Tegen mijn vriend had Maarten geopperd ‘misschien kan ik wat voor haar betekenen’.

Zodoende ben ik met Maarten éérst aan de wandel gegaan, wat strekoefeningen erbij, maar na uurtje moest ik echt weer ‘herstellen’

2x per week ging ik aan de slag en na 2 maanden ging ik trainen op zijn fiets-trainer (omdat het winter was) al gauw bleek dat mijn ademhaling niet goed was… daar wordt je ook moe van…

Daardoor leerde ik beter te herstellen en toen ik ook een horloge kocht met hartslagmeter, heb ik een conditie-test gedaan bij hem, zodat ik gericht kon trainen.

Voorjaar 2020 ging het stukken beter en omdat corona erbij kwam bleven we buiten fietsen, dát vond ik heerlijk! Mijn oude elektrische fiets heb ik weggedaan en later dat jaar mijn gewone fiets omgeruild voor een met 30 versnellingen…

Het afgelopen jaar heb ik zelf verder geprobeerd te trainen, alhoewel dat minder werd omdat mijn vriend en ik druk hadden met zijn zaak, tijdelijke verhuizing en nieuwe woning laten bouwen.

Deze maand gaan we verhuizen en nu kan ik weer richten op het trainen…

De burn-out heeft me 3 jaar gekost, ik kan mede door Maarten, zeggen dat hij mij goed op weg heeft geholpen om te herstellen.

Maarten bedankt hiervoor en vooral voor je goede gesprekken!!!

Anita

_____________________________________________________________________

Ingezonden door Greetje

Op het moment dat ik hoorde dat Maarten Jacobs zijn eigen loopscholingsbedrijf zou starten heb ik me direct aangemeld.

De trainingen die Maarten geeft zijn gevarieerd en iedereen kan op eigen niveau hardlopen.

Tijdens de trainingen geeft hij aanwijzingen en tips hoe je je loophouding kunt verbeteren. Loopscholing voor de hele groep en individuele aanwijzingen.

Wat ook leuk is aan de trainingen is dat we steeds naar een andere locatie gaan in Emmeloord. In de zomermaanden gaan we op maandagavond vaak ergens anders in de Noordoostpolder trainen. Afgelopen jaar zijn we o.a. naar het Waterloopbos, Kuinderbos, Wellerwaard en Schokland geweest.

De sfeer tijdens de trainingen is goed. Doordat iedereen op eigen tempo kan lopen is het ook voor de langzamere lopers leuk. De snellere lopers halen de minder snelle weer op; deze krijgen voldoende tijd om op adem te komen. Daarna gaat de hele groep weer verder.

Kortom, wie leuk wil (leren) hardlopen is 2run4health-and-fun een aanrader.

Greetje