Hier schrijven deelnemers van 2Run over hun ervaring

Hardlopen wordt steeds populairder als sport in Emmeloord. Sporten moet leuk zijn en leuk blijven. Hardlopen is niet een dure sport en met een paar hardloopschoenen en een leuke trainer en een gezellige club mensen kom je vanzelf tot een mooie prestatie.

Bij de hardloopclub 2run4health&fun weten ze daar alles vanaf.

De trainer, Maarten, weet iemand  zonder ervaring met het hardlopen, zover te krijgen dat diegene uiteindelijk een mooi aantal kilometers achter elkaar kan hardlopen.

Daarbij hoort ook een stukje theorie. Hierbij wordt duidelijk uitgelegd wat er gebeurt met je lichaam en hoe je het hardlopen op de juiste manier kan opbouwen.

Of je nu jong bent of wat ouder iedereen kan bij deze club meedoen en starten zonder ervaring. Hardlopen kent veel voordelen en dit geeft de naam van deze club goed aan.

De buitenlucht in combinatie met de lichamelijk inspanning kan helpen bij stress, HEALTH!

De ontmoeting met andere lopers tijdens de trainingen geeft FUN.

Heb je ervaring, ook geen probleem, dan krijg je een wat zwaardere training. Maar wel samen en altijd met veel plezier maakt de ervaren trainer Maarten de trainingen tot een feestje.

Uiteindelijk hebben wij als doel van deze trainingen het seizoen afgesloten met een mooie prestatie. Er waren hardlopers die in 6 dagen 7 kilometer per dag hebben gelopen, totaal 42 kilometer, de hele marathon.

En er waren hardlopers die in 3 dagen 7 kilometer per dag hebben gelopen, de halve marathon. Lijkt het jou nu ook leuk om te gaan hardlopen, neem dan contact op met mailadres.

Al het begin is moeilijk.
Zelfs het bedenken wat ik zou moeten schrijven over 2 Run.
De dokter adviseerde mij twee jaar geleden dat ik beter eens wat aan sport zou moeten gaan doen, dat je je daar door fitter en beter in mijn vel zou zitten en minder last zou kunnen hebben van welvaart klachten.
Met deze missie werd ik op pad gestuurd en moest gaan bedenken wat voor sport er bij mij past.
Ik besloot het hardlopen op te pakken want hoe moeilijk kan het zijn het ene been voor het andere zetten.
Maar ja hoe ga je dan beginnen een paar schoenen op internet gescoord en wat kleding gekocht.
Vol goede moed mijn kleding aangetrokken in de auto naar het bos want je wit de eerste stappen in je hardloop carrière toch niet gezien worden.
Na vijf minuten het zweet op het voorhoofd en helemaal uitgeput.
Is dit leuk vroeg ik mij af?
Ik had net geïnvesteerd in sportkleding dus wel even doorzetten want het is zonde om alle kleding maar weer op te bergen in een donkere kast.
Al zoekende op internet over hoe je moet hardlopen vond ik een schema voor beginners met een app.
Dit leek mij wel wat.
Met frisse moed begin ik aan het schema en zowaar na een aantal keren zat er wel wat verbetering in mijn prestaties maar ik vond het lood zwaar en heel vermoeiend
In de loop van de tijd begon ik wat klachtjes te krijgen in mijn lijf en hier had ik geen goed gevoel over.
En vriendin tipte mij over de loopgroep 2 Run 4 Health & Fun en zei misschien kan hij je op weg helpen.
Na een telefonisch contact heb ik een afspraak gemaakt voor een eerste personal training om te kijken waar het mis gaat.
Tijdens deze loop analyse waren er wel een aantal punten boven water gekomen waar ik aan zou kunnen werken.
Ik maakte bijna alle fouten die een beginner zonder begeleiding zou kunnen maken.
Te hard willen lopen, de opbouw te snel, loophouding en een veel te grote pas.
Ik besloot mij aan te sluiten bij de loopgroep en heb sinds dien alleen maar vooruitgang geboekt.
En dit alles op een ontspannen en gezellige manier en zonder druk van prestaties te moeten leveren.
Het advies van mijn huisarts klopt ik zit op dit moment veel beter in mijn vel en voel mij een stuk fitter.
Ik ben er wel achter gekomen dat goed hardlopen meer is als een sprintje naar de auto als het regent
Dank je wel Maarten dat je mij zo fijn begeleid hebt en wat ik bereikt heb.
Met sportieve groet J.

In najaar 2019 kwam ik in contact met Maarten via mijn vriend.

Ik zat al een jaar thuis met een burn-out en fysiek kon ik nog niks. Tegen mijn vriend had Maarten geopperd ‘misschien kan ik wat voor haar betekenen’.

Zodoende ben ik met Maarten éérst aan de wandel gegaan, wat strekoefeningen erbij, maar na uurtje moest ik echt weer ‘herstellen’

2x per week ging ik aan de slag en na 2 maanden ging ik trainen op zijn fiets-trainer (omdat het winter was) al gauw bleek dat mijn ademhaling niet goed was… daar wordt je ook moe van…

Daardoor leerde ik beter te herstellen en toen ik ook een horloge kocht met hartslagmeter, heb ik een conditie-test gedaan bij hem, zodat ik gericht kon trainen.

Voorjaar 2020 ging het stukken beter en omdat corona erbij kwam bleven we buiten fietsen, dát vond ik heerlijk! Mijn oude elektrische fiets heb ik weggedaan en later dat jaar mijn gewone fiets omgeruild voor een met 30 versnellingen…

Het afgelopen jaar heb ik zelf verder geprobeerd te trainen, alhoewel dat minder werd omdat mijn vriend en ik druk hadden met zijn zaak, tijdelijke verhuizing en nieuwe woning laten bouwen.

Deze maand gaan we verhuizen en nu kan ik weer richten op het trainen…

De burn-out heeft me 3 jaar gekost, ik kan mede door Maarten, zeggen dat hij mij goed op weg heeft geholpen om te herstellen.

Maarten bedankt hiervoor en vooral voor je goede gesprekken!!!

Anita

Op het moment dat ik hoorde dat Maarten Jacobs zijn eigen loopscholingsbedrijf zou starten heb ik me direct aangemeld.

De trainingen die Maarten geeft zijn gevarieerd en iedereen kan op eigen niveau hardlopen.

Tijdens de trainingen geeft hij aanwijzingen en tips hoe je je loophouding kunt verbeteren. Loopscholing voor de hele groep en individuele aanwijzingen.

Wat ook leuk is aan de trainingen is dat we steeds naar een andere locatie gaan in Emmeloord. In de zomermaanden gaan we op maandagavond vaak ergens anders in de Noordoostpolder trainen. Afgelopen jaar zijn we o.a. naar het Waterloopbos, Kuinderbos, Wellerwaard en Schokland geweest.

De sfeer tijdens de trainingen is goed. Doordat iedereen op eigen tempo kan lopen is het ook voor de langzamere lopers leuk . De snellere lopers halen de minder snelle weer op; deze krijgen voldoende tijd om op adem te komen. Daarna gaat de hele groep weer verder.

Kortom, wie leuk wil (leren) hardlopen is 2run4health-and-fun een aanrader.

Greetje

Nooit deed ik iets aan sport en heb mij een kleine 2 jaar geleden ingeschreven bij de beginnersgroep van “2Run 4Healt and Fun”

Sinds ik iedere week een aantal keren loop voel ik mij een stuk fitter.

Ook klachten als steeds terugkerende rugpijn en migraine zijn zo goed als over!

Een enorme aanwinst voor mijn gezondheid.

Naast de wekelijkse loopjes doe ik ook vaak mee met de duurloop in het bos op de zaterdagmorgen en loop ik af en toe mee met georganiseerde loopjes zoals de Fish Potatorun” , steeds weer met een gezellig groepje en op eigen niveau!

De trainer en natuurlijk de gezellige groep hebben ervoor gezorgd dat ik hardlopen echt leuk ben gaan vinden!

De groepsdynamiek is echt geweldig en werkt aanstekelijk motiverend, waardoor je in alle weersomstandigheden toch weer de hardloopschoenen aantrekt.

Ook word je op een prettige en verantwoordelijke manier uitgedaagd om steeds weer je grenzen iets te verleggen.

Kortom, ik kan iedereen adviseren om mee te doen!

Robin.

Dank je wel voor de fijne reviews

Met sportieve groet Maarten