Mijn naam is Maarten Jacobs,

Mijn hardloop carrière ben ik begonnen in 2003 omdat ik inzag dat ik wat aan mijn conditie moest gaan doen.

Vanuit mijn passie voor hardlopen en bewegen ben ik gestart met 2 Run 4 Health & Fun, hét

expertisecentrum voor hardlopen, gezondheid en beweegprogramma’s.

Aangesloten bij Hardlooptrainers Nederland

Dit centrum heb ik opgezet om mensen te begeleiden naar betere sportprestaties en/of gezondheidsverbetering.

Expertise:

  • Opleiding via de Atletiekunie met licentie looptrainer 3
  • Trainer loopgroep bij een atletiek verenging ,
  • Energy control / Lifestyle coach.
  • Inspannings fysiologie
  • Medische fitness
  • Rust- en Inspanningstesten.
  • Beweeg coach Coronair lijden, Hart falen, Perifeer arterieel vaatlijden.
  • Video analyse.

Het merk Asics heeft het al heel mooi verwoordt.

Anima Sana in Corpore Sano of wel vrij vertaald: een gezonde geest in een gezond lichaam.

Hardlopen past in een tijd waarin gezond leven en bewegen steeds belangrijker wordt, waarbij iedereen van jong tot oud kan leren dat sporten en bewegen leuk en gezond kan zijn.

Dit pad van gezond fit worden is niet zonder valkuilen. Het goed en gestructureerd opbouwen van de conditie vraagt om kennis, die er voor kan zorgen dat overtraining en blessures buiten de deur gehouden kunnen worden. Raak je toch geblesseerd dan is het zaak om met goed advies weer in balans te komen.

Vaak denken (beginnende) sporters dat het niet mogelijk is om plezier en hard werken te combineren maar niets is minder waar. Door de combinatie van afwisseling, buiten trainen in een kleine groep of individueel en met persoonlijke aandacht zul je merken dat met plezier sporten voor iedereen is weggelegd.

De drempel om je aan te sluiten bij een sportvereniging of sportschool is soms groot. Daarnaast zijn er mensen die op een intensieve en doeltreffende manier aan zichzelf willen werken, onder professionele begeleiding en lekker buiten. Daarom is er bij 2 Run 4 Health & Fun voor iedereen een uitdagende training op niveau.

Je ziet dat mijn bedrijfsnaam de lading dekt. Ik ga voor bewegen, gezondheid en dat het leuk is en blijft !

Mijn doel is:

Mensen begeleiden die na een vervelende ziekte, bv hartziekten, burn-out, diabetes en kanker weer fysiek en mentaal fit willen worden.

Voor diegenen die nog niet ziek zijn maar in de gevaren zone zitten, de mensen met obesitas, rokers, diegenen die iets te veel drinken en de bank hangers is er voldoende ruimte om hun levens stijl aan te passen en gezonder te gaan leven. Daardoor kan men gezondheidsvoordelen krijgen zoals lagere bloeddruk, een stabiele suikerspiegel, beter slapen en zich fit en energiek voelen.

De beginnende en gevorderde loper die naar een afstand of evenement toe wil trainen begeleiden. Hier kan met een schema die ik specifiek voor hem of haar samen stel, gestructureerd en blessurevrij het doel bereikt worden.

Individuele sporters, loopgroepen, verenigingen en bedrijven in beweging te krijgen en te houden.