Coronair lijden / Hartfalen / Perifeer arterieel vaatlijden

Als iemand in zijn of haar leven met een hartinfarct, ritmestoornissen of vaataandoeningen te maken krijgt heeft dit een grote impact op je zelf, maar ook op de naaste familie.

Het leven staat volledig op z’n kop en er verandert veel, zowel geestelijk als lichamelijk. Dit betekent dat er weer vertrouwen moet komen in het lichaam.

Door de leefstijl te veranderen is er veel te verbeteren in het leven van deze personen. Dit is mogelijk door in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden te denken en de kansen die je voor de tweede keer krijgt met beide handen aan te pakken. Deze leefstijl verandering is niet voor even maar voor de rest van de patiënt zijn leven.

Dit is te bewerkstelligen door je leefstijl aan te passen door middel van te gaan sporten op de juiste intensiteit, niet te licht maar ook zeker niet te zwaar, hierdoor zijn er veel voordelen te behalen zoals een lagere bloeddruk, lager cholesterol niveau, meer conditie, betere doorbloeding van allerlei organen. Ook het verlagen van het stress niveau is een belangrijk punt en beter op de voeding te gaan letten.

Als je als patiënt weer op eigen benen moet gaan leren staan is dit een pad met vele hobbels, gaten en valkuilen, waar door een ervaren coach op gewezen kan worden en dit pad beter te begaan wordt.

Om hier bij hulp te krijgen is er de beweeg coach coronair lijden, hartfalen en vaatlijden die je hier bij kan helpen en ondersteunen, met een voor u persoonlijk aangepast beweegprogramma.

Ik kan u bijstaan als personal coach of er kan in een groep getraind worden

Bij het personal coachen gaat alle aandacht naar u uit terwijl als u in de groep traint er ervaring uitgewisseld kan worden met lotgenoten ook elkaar stimuleren, ondersteunen en motiveren kan in een groep plaats vinden

Door je lichaam op een goede manier te verzorgen door te bewegen of te sporten, te voeden en slechte gewoontes buiten de deur te houden, kan het leven op een veel leukere manier geleefd worden.

Niet alleen mensen met een hart probleem hebben hier baat bij, maar ook mensen die aan diabetes of obesitas lijden kunnen bij mij terecht voor hulp en advies.

“Veilig en verantwoord bewegen met een beweeg partner gecertificeerd door de Harteraad”